În fiecare an, în data de 4 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Animalelor. Tot pe 4 octombrie, este sărbătorit și Sfântul Francisc de Assisi, ocrotitorul viețuitoarelor necuvântătoare.

Această zi este despre celebrarea minunilor blănoase din viețile noastre, pufoșenii ce ne aduc bucurie și dragoste necondiționată, în fiecare zi; dar este și despre a fi alături de acele animale care nu locuiesc în casele noastre, dar au nevoie de noi.

De altfel, Ziua Internațională a Animalelor este sărbătorită anual și cu scopul de a determina creșterea statutului animalelor ca ființe cu emoții, cu sentimente și cu scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare ale animalelor.

În această zi ar trebui ca toate patrupedele de pretutindeni, de la cele mai mici și până la cele mai puternice, să fie sărbătorite, indiferent de locul în care se află și de specia căreia aparțin.

Animăluțele, prin iubirea lor necondiționată, ne aduc bucurie, ne oferă liniștea atât de necesară la finalul unei zile încărcate. Ba mai mult, cercetătorii atestă periodic beneficiile asupra sănătății fizice, asupra sănătății psihice, beneficiile sociale, emoționale și psihologice pe care blănoșii ni le furnizează.

În această zi fiți alături de pufoșeniile dumneavoastră, sărbătoriți-le și răsfățați-le.

LA MULȚI ANI, SuperPufoșenii mici și mari, SuperPacienți SAL-VET!

Dr. Anca Lepădatu