Bună ziua. Clinica SAL-VET?
Vă rog să mă ajutați, am o urgență.
Cam așa a început fiecare zi, în ultimele săptămâni.
Ultima perioadă a schimbat multe lucruri în viețile noastre, ale tuturor.
Însă un lucru nu s-a schimbat: noi suntem aici, pentru pacienții noștri.
De când a început starea de urgență fiecare zi în clinica noastră a fost complet diferită, iar activitatea noastră a devenit, preponderent, una de urgențe: pacienți critici cu traumatisme, cu intoxicații, pacienți ce suferă de parvoviroză, de boală Carré, de babesioză, pacienți ce necesită intervenții chirurgicale.
Poate că nu e ușor să fii medic veterinar în vreme de pandemie, dar noi suntem aici, inclusiv în zilele în care lucrăm 20 de ore din 24, suntem continuu aproape de pacienții noștri.
Și pentru că suntem mereu conectați la nevoile lor de sănătate, venim, ca de fiecare dată, în sprjinul dumneavoastră și vă oferim și cele mai importante sfaturi pentru a avea un patruped sănătos, în această perioadă:
- Spălați animăluțul, pe lăbuțe.
După ce veniți de afară, de la plimbare, spălați-l pe lăbuțe, cu șampon destinat cățeilor/pisicilor. Vă protejați și pe dumneavoastră și îl protejați și pe Pufos, cu atât mai mult cu cât substanțele utilizate în dezinfecția străzilor și a trotuarelor îl pot intoxica.
2. Oferiți-i cățelului/pisicii dumneavoastră, hrană de calitate.
O alimentație echilibrată constituie unul dintre cei mai importanți pași pentru a asigura sănătatea blănosului dumneavoastră. Comunicați cu medicul veterinar pentru a afla care este hrana potrivită pufoșeniei dumneavoastră.
3. Deparazitați patrupedul.
Tratăm zilnic, în această perioadă, pacienți care suferă de babesioză, fie pentru că nu au fost deparazitați, fie pentru că au fost deparazitați cu produse care nu sunt de calitate.
Vă recomandăm să aplicați lunar produse antiparazitare externe și să aplicați numai produse bune și destinate patrupedului dumneavoastră, recomandate de către medicul veterinar.
4. Vaccinați patrupedul.
Vaccinarea este cea mai importantă metodă de prevenire a bolilor infecțioase la căței și la pisici.
În ultima perioadă tratăm constant, pacienți – căței care suferă fie de parvoviroză, fie de boală Carré și pacienți – pisici ce suferă de rinotraheită, boli ce pot fi prevenite prin vaccinare.
Recomandăm vaccinarea și în această perioadă.
5. Fiți pregătiți.
Trăim vremuri tulburi, în care trebuie să avem grijă și de noi înșine și de cei dragi. Și pentru că nu știm cum va evolua situația, nu știm cum va arăta totul, în următoarele săptămâni, este bine să fiți pregătiți și pentru cazul în care veți intra în carantină sau vă veți îmbolnăvi: vă recomandăm să luați în calcul o persoană care vă poate îngriji patrupedul, care îi poate oferi hrana, mișcarea, grija și medicația (dacă este necesară). În plus, tot pentru patruped, este de preferat să aveți în casă, un plus de hrană și de medicamente (inclusiv produse antiparazitare externe și interne).
6. Comunicați cu medicul veterinar al patrupedului dumneavoastră.
Comunicarea constantă cu medicul veterinar al pufosului dumneavoastră este esențială pentru o viață sănătoasă a blănoșeniei.
Iar noi, medicii de la SAL-VET, vă punem la dispoziție serviciul de telemedicină (suntem printre primii și printre puținii medici veterinari din țară, la care puteți găsi acest serviciu).
Astfel, medicii noștri vă vor sta la dispoziție prin apeluri video/telefonice – pentru consultații, pentru sfaturi sau pentru a vă îndruma către un medic veterinar din apropierea dumneavoastră – prin intermediul WhatsApp, Skype, ZOOM sau Facebook. (Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesară, programarea, în prealabil.)
Desigur, în continuare, ne găsiți și pe pagina de Facebook și pe cea de Instagram și aici, pe site-ul nostru, unde vă răspundem prin mesaj, în timp real.
Vă mulțumim și ne bucurăm tare mult, pentru că faceți parte din Familia SAL-VET.
Vă dorim SĂNĂTATE!
Dr. Anca Lepădatu