Clinica SALVET

Servicii

Sprijinim cu profesionalism posesorii de animale de companie, avem aparatură de ultimă generație, și o gamă largă de servicii medicale veterinare, totul pentru sănătatea patrupedului dumneavoastră. Pentru cazurile critice, oferim asistență ambulatorie.

Știm că patrupedul tău face parte din familie și îi dorim, la fel ca și tine, o viață lungă, sănătoasă și frumoasă. De aceea, îți oferim servicii veterinare excepționale, la cele mai înalte standarde medicale. Lucrăm cu aparatură occidentală și vă propunem metode moderne de diagnoză și strategii revoluționare de recuperare și intervenție.

Analize de laborator

Laboratorul de analize medicale contribuie la menținerea standardelor înalte de calitate ale serviciilor veterinare oferite, precum și garantarea unui diagnostic cert. Dispunem de aparatură modernă, care permite efectuarea unei game diverse de analize medicale.

vezi detalii

Consultații

Consultațiile medicale veterinare efectuate de medicii noștri constituie baza diagnosticării și tratării corecte a diferitelor afecțiuni medicale veterinare.

vezi cum este la noi în clinică

Consultații de specialitate

Alergologie, Boli infecțioase, Cardiologie, Chirurgie, Parazitologie, Dermatologie, Diabet zaharat și boli metabolice, Endocrinologie, Gastroenterologie, Geriatrie, Hematologie, Medicină internă, Neurologie, Nutriție, Obstetrică – Ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, Ortopedie, Pediatrie, Recuperare medicală, Stomatologie, Traumatologie, Urologie

vezi cum este la noi în clinică

Chirurgie generală

Chirurgia este specialitatea medicală veterinară ce are ca scop tratarea țesutului sau organului afectat, prin intervenții de reparare, de excizie, de rezecție, de reconstrucție, de îndepărtare sau de mică chirurgie. În fiecare zi medicii noștri efectuează de la cele mai simple, la cele mai ample intervenții chirurgicale, ce au ca scop reîntoarcerea patrupedului la starea de sănătate și fericire.

Consultații, tratamente și chirurgie pentru animale de rentă / animale de fermă

Suntem profesioniști în tot ceea înseamnă medicina veterinară și ne mândrim cu specializări și în medicina animalelor de fermă (inclusiv studii de masterat) și venim în ajutorul tău, și cu servicii medicale de diagnostic și de tratament.

Consultații, tratamente și chirurgie pentru animale exotice și păsări exotice

Suntem profesioniști în tot ceea înseamnă medicina veterinară și venim în ajutorul tău și cu servicii medicale de diagnostic și de tratament în aria animalelor exotice.

vezi cum este la noi în clinică

Deplasări la domiciliu

La SALVET nu oferim doar servicii medicale veterinare de cea mai înaltă calitate, ci avem în vedere și starea de confort a pacienților și a clienților noștri. Și pentru că unii dintre pacienți necesită tratamente efectuate acasă, în mediul lor, pentru o stare de confort optimă, clinica noastră vă oferă și servicii medicale acasă. Înțelegem cu adevărat și suferința prin care treceți atunci când micuțul patruped este bolnav. De aceea, suntem printre puținii medici veterinari din Bacău care se deplasează acasă.

vezi detalii

Detartraj cu ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete este cea mai nouă și mai rapidă procedură de îndepărtare a tartrului și a plăcii bacteriene depuse pe dinții patrupedului și la nivel sub-gingival. Vibrațiile ultrasonice determină îndepărtarea totală a tartrului și a biofilmului de proteine salivare care aderă la suprafața dentară. Detartrajul cu ultrasunete nu este dureros, spre deosebire de detartrajul manual, nu afectează structura dintelui și îndepărtează rapid și eficient tartrul și placa bacteriană.

vezi cum este la noi în clinică

Eliberare carnet de sănătate

Carnetul de sănătate reprezintă cel mai important document la micuțului companion. Constituie sursa datelor despre micuț, precum și dovada tuturor procedurilor medicale efectuate. Carnetul de sănătate poate fi completat, semnat și parafat, doar de către medicul veterinar autorizat. Întocmim și eliberăm carnete pentru toți cățeii și toate pisicile.

Eliberare pașaport

Întocmim și eliberăm pașapoarte pentru patrupezi. Pașaportul este acel document în care însemnăm datele micuțului, precum și procedurile medicale efectuate, necesare călătoriilor în afara țării.

Înscriere în RECS

RECS (Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân) este registrul electronic în care sunt înregistrate datele proprietarilor și ale patrupezilor. Pentru această înregistrare se va utiliza și un carnet de sănătate înseriat. În RECS se introduc și date precum vaccinări, deparazitări, eliberarea unui pașaport etc. De aceea, pentru astfel de evenimente este necesară actualizarea permanentă a datelor. Acesta este link-ul prin care aveți acces la o parte dintre datele înregistrate în RECS: https://rompetid.ro/registrul-de-evidenta-al-cainilor-cu-stapan/

Intervenții chirurgicale

Chirurgia este specialitatea medicală veterinară ce are ca scop tratarea țesutului sau organului afectat, prin intervenții de reparare, de excizie, de rezecție, de reconstrucție, de îndepărtare sau de mică chirurgie. În fiecare zi medicii noștri efectuează de la cele mai simple la cele mai ample intervenții chirurgicale, ce au ca scop reîntoarcerea patrupedului la starea de sănătate și fericire.

Medicina de urgență

Poate fi dificil să determini dacă afecțiunea patrupedului constituie o urgență medicală sau poate aștepta până a doua zi, pentru o consultație. De aceea, la SALVET, venim în sprijinul tău, cu o listă de afecțiuni generale care constituie, cu certitudine, o urgență medicală:

Traumatisme majore, în urma loviturilor de mașină, Hemoragii care nu se opresc în 5 minute, Reacții alergice, Hemoragii la nivelul gurii, nasului, rectumului,Prezența sângelui în urină, Tuse cu sânge, Traumatisme la nivelul ochilor, Semne de durere, Incapacitatea de a urina sau de a defeca, Suspiciunea sau certitudinea că patrupedul a ingerat ceva toxic, Convulsii, tremurături sau incapacitatea de a se mișca, Colaps, slăbiciune musculară sau inconștiență, Fracturi, Stres cauzat de căldură excesivă, Vomă sau diaree care persistă mai mult de 24 de ore, Refuzul de a mânca sau de a bea apă mai mult de 24 de ore, Dificultăți și complicații în timpul travaliului

Microscopie

Examenele microscopice sunt esențiale în diagnosticarea și evaluarea afecțiunilor medicale veterinare.

vezi cum este la noi în clinică

Spitalizare, internare

Unele dintre afecțiunile medicale veterinare impun spitalizarea pentru câteva zile, cu scopul de a îmbunătăți șansele de recuperare ale pacientului. În cazul acestor afecțiuni, precum bolile infecțioase, bolile parazitare care determină deshidratarea severă a pacientului etc., este necesară administrarea intravenoasă de lichide, precum și monitorizarea permanentă a pacientului. Deoarece și pisicuțele și cățelușii se pot simți stresați în clinicile veterinare, la SALVET discutăm cu tine despre spitalizare, doar dacă aceasta este absolut necesară stării de sănătate a patrupedului. Iar micuțul tău va sta internat confortabil, într-un spațiu în care va beneficia de pături, de apă, de hrană adecvată afecțiunii sale și de iubire ca în familie. Unul dintre medicii noștri clinicieni va urmări permanent evoluția micuțului, îl va examina și va comunica periodic cu el, pentru ca micuțul patruped să se simtă ca acasă.

vezi cum este la noi în clinică

Terapie intensivă

În secția de terapie intensivă sunt internați pacienții în stare critică, micuții patrupezi care necesită monitorizare permanentă și continuă. Dintre afecțiunile medicale veterinare care necesită internare în secția ATI, în Bacău, cele mai frecvente sunt insuficiențele renale, intoxicațiile severe, traumatismele, recuperarea după intervenții chirurgicale majore, complicațiile diabetului, bolile cardiace severe.

Tratamente

Serviciile de medicină internă pe care le oferim pacienților noștri includ servicii medicale pentru gastroenterologie (afecțiuni la nivelul esofagului, stomacului, intestinelor), boli hepatice, boli pancreatice, endocrinologie, boli infecțioase, boli parazitare, urologie, nefrologie, medicina sistemului respirator, medicina sistemului neurologic, hematologie și imunologie.

Teste rapide de diagnostic

Sunt necesare în diagnosticarea rapidă a bolilor infecțioase și a bolilor parazitare. Pacienții noștri beneficiază de cele mai bune teste din medicina veterinară.

Tratament injectabil ambulatoriu

Serviciile de medicină internă pe care le oferim pacienților noștri includ servicii medicale veterinare pentru gastroenterologie (afecțiuni la nivelul esofagului, stomacului, intestinelor), boli hepatice, boli pancreatice, endocrinologie, boli infecțioase, boli parazitare, urologie, nefrologie, medicina sistemului respirator, medicina sistemului neurologic, hematologie și imunologie.

Tratament perfuzabil

Unele dintre afecțiunile medicale veterinare impun tratamentul perfuzabil pentru câteva zile, cu scopul de a îmbunătăți șansele de recuperare ale pacientului. În cazul acestor afecțiuni, precum bolile infecțioase, bolile parazitare care determină deshidratarea severă a pacientului etc., este necesară administrarea intravenoasă de lichide, precum și monitorizarea permanentă a pacientului.

vezi cum este la noi în clinică

Vaccinări, deparazitări

Oferim și servicii medicale veterinare de prevenție, prin vaccinări și deparazitări constante, necesare sănătății cățelușului și pisicuței. Schemele de deparazitare și de vaccinare pe care le urmăm sunt conforme celor din medicina veterinară de înaltă calitate.

Salon de cosmetică și frizerie în regim de SPA - pentru animale de companie

Ne mândrim cu faptul că suntem deja cunocuți ca fiind singura clinică veterinară din Bacău ce tunde căței și pisici, în clinică, numai fără anestezie. Tehnicile noastre de tuns sunt cunoscute în regiune, de aceea, ne sunt trimiși pacienți tocmai pentru a fi tunși fără a-i anestezia în prealabil. Ba mai mult, datorită tunsorilor moderne și adaptate raselor, primim pacienți la tuns din întreaga regiune. Spălările pe care le efectuăm sunt realizate doar cu șampoane și tipuri de balsam profesionale și doar adaptate fiecărui tip de rasă și fiecărui tip de blană.

vezi cum este la noi în clinică